Tiki maskers

Sorteren op:

Groot Handgemaakt houten Tiki masker vol traditionele patronen uit de Fijische cultuur.
€149,95
Dit led masker geeft licht op de beat!
€29,95
Dit led masker geeft licht op de beat!
€29,95
Dit led masker geeft licht op de beat!
€29,95

Het verhaal achter Tiki maskers

MisterMask verkoopt authentieke Tiki maskers. Alle maskers zijn handgemaakt en afkomstig uit Fiji. Om je een beter idee te geven van de rijke culturele tradities die schuilt achter deze Tiki kunst, volgt hier een duik in de historie.

Wat zijn Tiki maskers?

Tiki maskers zijn handgemaakte houten maskers, die oorspronkelijk dienden als bescherming van huizen en tempels. Tevens waren er maskers die de dragers geluk moesten brengen en meer vruchtbaarheid. Zo dienden ze allerlei doelen in het dagelijkse leven.

Tiki maskers beelden doorgaans gelaatstrekken uit van bepaalde goden. De maker graveerden dit in de uitstraling om dit te benadrukken. Wanneer een man een krachtige uitstraling nodig had, diende hiervoor een imposant masker wat dit uitbeelde. Vrouwelijke maskers hadden vooral sensuele vormen om vruchtbaarheid te stimuleren. 

Niet alle maskers beelden echter goden uit. Ook dienden Tiki maskers als een waardevolle vorm van folk art en kunstzinnig tijdverdrijf om sociale binding te stimuleren binnen stammen.

Fijische cultuur

De oorspronkelijk uit Polynesië afkomstige Tiki kunst heeft zich honderden jaren geleden ook verspreid over andere delen van de Stille Zuid-zee. In Fiji werden Tiki maskers voornamelijk vervaardigd door mannen, die allerlei symbolische patronen uit de natuur verwerkten in de designs. Door de grote hoeveelheid stammenoorlogen in Fiji werden geregeld ook wapens in de maskers uitgebeeld. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x