Venetiaanse maskers

Sorteer op:

Dokter Pest: Iconisch Venetiaans masker voor gemaskerd en gekostumeerd bal masqué, gala feest en Carnaval. Ook zeer geschikt als decoratief masker voor aan de muur.Let op: afwijkende levertijd - Zie omschrijving.
€29,95
Prachtig decoratief Jester masker.
€49,95
Handgemaakt Venetiaans masker in de stijl van de Mexicaanse feest- en herdenkingsdag 'Día de Muertos'.
€29,95
Mystiek Venetiaans papier-maché masker met draagbandjes.
€29,95
Papier-maché Venetiaans Jester masker (40 cm) met gouden versiering, rood fluweel, belletjes, goud galon, diadeem en draagbandjes. Ook ideaal als decoratief masker aan de muur.
€39,95
Bijzonder Venetiaans papier-maché masker met draagbandjes.
€29,95
Prachtig decoratief Jester masker.
€39,95
Venetiaans papier-maché kostuum masker met goud coating.
€18,95
Sale
Venetiaans papier-maché masker, stone look met draagbandjes.
€19,95 €9,95
Handgemaakt Venetiaans galamasker met zilver/paarse beschildering.
€17,95
Handgemaakt Venetiaans galamasker met zilver/paarse beschildering.
€17,95
Handgemaakt Dia de Los Muertos masker (in Venetiaanse stijl).
€29,95

Venetiaanse maskers online bestellen

Met de unieke collectie Venetiaanse maskers van MisterMask.nl wordt het compleet maken van een outfit voor een speciale avond een stuk specialer. Een masker is een finishing touch, maar ook zelfs  zonder outfit kan je met een masker al verkleed zijn. Erg leuk voor feesten zoals Carnaval. 

 

Waar kan ik een echt Venetiaans masker kopen/bestellen?

Venetiaanse maskers zijn natuurlijk verkrijgbaar in Venetië. In Nederland is een écht Venetiaans masker bijna niet verkrijgbaar. Onder een echt Venetiaans masker verstaan we dan ook maskers die gemaakt zijn van papier maché en handgeschilderd zijn met de typische versieringen. De gemiddelde feestwinkel gebruikt de term 'Venetiaans masker' ten onrechte, omdat deze maskers vrijwel altijd afkomstig is van plastic massaproductie. Het maken van een echt Venetiaans masker is dan ook een traditioneel ambacht, waarbij je de verf nog kan ruiken op het masker. Waar in Venetië zeer hoge toeristenprijzen worden gehanteerd, biedt MisterMask.nl dé oplossing als je een betaalbaar Venetiaans masker wil kopen.

Waarom een masker op het Venetië Carnaval?

In de eerste jaren van het festival waren maskers zelfs verboden in de stad. Maar direct al was het carnaval een evenement waar veel buitenlanders op afkwamen, waaronder prinsessen. Zij genoten van hun anonimiteit door het dragen van een masker. Zo konden ze veel geld besteden aan bijvoorbeeld gokken, theaters, alcohol, winkels, exotische dieren en ander vertier. Door het Venetiaanse masker was iedereen gelijk qua status.

Tijdens de regeerperiode van Napoleon is het Carnaval Venetië afgeschaft. Na een onderbreking van bijna twee eeuwen werd de traditie van het carnaval herontdekt. Ingesteld door de commercie om een piek in het laagseizoen te creëren qua toerisme. Het carnaval vindt sinds 1980 jaarlijks met succes plaats. Een periode waarin schijnbaar alles mogelijk is.

Het Venetië Carnaval is het grootste en belangrijkste Venetiaanse festival.

Carnaval in Venetië tegenwoordig

Een mix van traditie, entertainment en geschiedenis in een unieke stad. Een festival dat duizenden mensen trekt uit de hele wereld. Het evenement duurt ieder jaar 12 dagen en eindigt 40 dagen voordat het Pasen is. Het is dus carnaval in Venetië in de periode februari/maart.

Over het algemeen wordt er op het festival een kostuum aangetrokken met een mantel en een masker. Op de pleinen en straten in Venetië zijn er allerlei straatartiesten die de toeristen vermaken.
Er is echter niet veel meer over van het historische traditionele Carnaval in Venetie. Wel is er nu vertier voor jong en oud, afgestemd op het internationale publiek.

Maar verborgen in enkele Venetiaanse panden zijn nog voorstellingen voor lokale Venetianen, zoals het vroeger was.

Venetiaanse maskers zijn mysterieuze en spannende kunstzinnige eyecatchers.
Chique, maar toch ook speels...
Netjes, maar toch ook frivool...

De collectie van MisterMask.nl is uniek in Nederland. Alle Venetiaanse maskers zijn handgemaakt met veel oog voor detail en materiaalkeuze. Ben je op zoek naar een uniek masker waarmee je de show steelt, dan zit je bij goed bij MisterMask.nl. Bij een gemaskerd bal, evenement of met carnaval steel je met onze maskers de show. Je staat er niet alleen goed gekleed op, je hebt ook oog voor de finishing touch.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x